5 lucruri de verificat atunci cand vrei sa rezervi un nume de domeniu

0

Sa detii un blog este un lucru foarte bun. Sa ai propriul site de Internet este si mai bine. Mai ales avand in vedere facilitatea cu care poti crea unul in zilele noastre. Dar pentru asta, ai nevoie de un nume de domeniu. Sa il alegi e un lucru, dar asta nu este totul. Inainte de a face asta, exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont si care trebuie sa fie verificate.

Iata deci, potrivit lui Florea Dan, care sunt cele cinci etape de respectat inainte de a rezerva un nume de domeniu.

Alege un nume de domeniu memorabil. Inainte de a rezerva un nume de domeniu, trebuie sa verifici daca este eficient pentru site-ul tau de Internet. Cateva reguli sunt de urmat neaparat deci daca vrei sa indeplinesti criteriile motoarelor de cautare.

  • trebuie sa fie usor de inteles si de scris. Cel mai bine ar fi deci sa privilegiezi cuvintele simple si sa eviti omofoniile care pot pune in incurcatura internautii. Cuvintele scurte sunt de preferat si persoana caruia i-l dictezi ar trebui sa il scrie fara prea multe probleme.
  • evita simbolurile speciale, cifrele sau accentele. Sunt usor de uitat si iti complica inutile adresa.

Verifica disponibilitatea numelui tau de domeniu. Este a doua etapa de urmat atunci cand iti alegi un nume de domeniu. Nu poate exista decat un singur site cu acelasi nume pentru a evita orice confuzie.

Nu neglija nici extensia. Trebuie de asemenea sa te gandesti si la extensia numelui domeniului tau, adica la ce vine dupa punct. Trebuie deci pentru asta, sa te gandesti la clientii tai tinta. Pentru un magazin online cu o vocatie internationala .com va fi deci cea mai buna alegere. Daca vei crea un site pentru un ONG sau o asociatie, alege .org, destul de usor de recunoscut de catre internauti.

Dar daca vrei sa te axezi pe piata interna, alege .ro care te poate avantaja atunci cand vine vorba despre referentiere.

Cumpara mai multe nume de domenii. Totul ar fi atat de simplu daca ar trebui sa cumperi doar un nume de domeniu… indiferent de extensia pe care o alegi, ar fi bine sa alegi mai multe nume de domenii pentru a evita concurenta sau pentru a nu avea neplacerea ca o persoana rau intentionata sa profite de notorietatea ta si sa iti distruga reputatia.

Gandeste-te si la gazduirea pentru site-ul tau Web. Gazduirea pentru site-ul tau este un alt lucru de care sa tii cont atunci cand alegi sa iti rezervi un nume de domeniu.

Ai nevoie de un furnizor de gazduire care sa propuna servicii concrete si fiabile pentru tinuta site-ului tau de Internet. Ai nevoie de un server de marime consecventa, de un nivel ridicat de securitate in ceea ce priveste datele tale, dar si de asistenta tehnica in cazul in care apar probleme.

Si sa alegi numele de domeniu ideal nu este singura etapa atunci cand vrei sa creezi un site Internet. Trebuie sa ii verifici disponibilitatea, sa alegi extensia care te va ajuta sa ajungi mai usor la publicul tau tinta si sa alegi cea mai buna solutie de gazduire posibila. Este un parcurs lung, dar timpul si banii investiti merita din plin.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *